Audonicon – bygget til lærere

Audonicon har siden 1983 ligget i det bakkede landskab ved Skanderborg som en hvid, kuplet bygning med sort tag. I 1989 rejste den mægtige tagkappe sig bag bygningen, så den udover at danne ramme om lærerseminariet også rummede en stor scene og teatersal.

Audonicon blev bygget ud fra et behov om at omgive de vordende lærere med udfordrende, højtidsstemt arkitektur, som skulle virke for­ædlende på voksne mennesker. Interiøret var enkelt, rent og samtidig dristigt med den kolossale loftshøjde og med vinkler, som gav øjet og bevidstheden mulighed for at udforske, medleve og bygge videre. Rummenes form opfordrer til kreativ medskaben!

Audonicons hovedarkitekt er Holger Mellerup (1930–1991). Lærerseminariet omlagdes i 1999 fra fuldtids- til deltidsstudium, så i dag fyldes Audonicon af de forskelligste aktiviteter. Men mindst et par dage om måneden, og ved særlige lejligheder over mange dage, vender huset tilbage til sit oprindelige formål, når de lærerstuderende indtager og indrammes af arkitekturen.

Om seminariet: www.opdragelseskunst.dk

Fotos: Simon Jeppesen